LLISTAT D'ENTRADES / Com disminuir el consum d’energia del meu habitatge?

Com disminuir el consum d’energia del meu habitatge?

Tant pel medi ambient com per la teva butxaca, no et perdis les recomanacions que et donem a continuació sobre com estalviar energia a casa teva:

1. Posar panels solars

El sol és una font d’energia gratuïta però per poder-lo aprofitar hauràs d’instal·lar plaques solars que et permetran convertir el raig de sol amb electricitat. És un sistema força fàcil d’instal·lar, però requereix una inversió inicial important.

2. Aïllament del habitatge

Lo ideal és que les cases es dissenyin perquè puguin estar a 20ºC, lo que crea un clima confortable sense un consum elevat d’energia, però la realitat és molt diferent i hi ha molts habitatges amb canvis de temperatura molt destacables.

Algunes solucions per evitar aquests canvis poden ser: parets dobles, un bon aïllament per portes i finestres, aïllar tèrmicament el sostre i el terra del habitatge.

3. Potència contractada

Després de l’aprovació RDL 15/2018 ja és possible modificar la potencia contractada. Si t’és possible rebaixar-la, estalviaràs amb la factura elèctrica.

4. Il.luminació LED

Canviar les bombetes convencionals per unes LED també et pot reportar un estalvi a la factura elèctrica. A més aquestes són millors perquè aporten una llum homogènia, es poden regular i tenen diferents tons i colors.

5. Cortines i catifes

Tant el fred com la calor es transmeten a través del terra i les finestres, durant l’hivern utilitzar cortines i catifes pot suposar un 25% d’estalvi a la factura de la calefacció.

6. Purgar els radiadors

Al inici del fred és molt important si tens un sistema manual de radiadors purgar-los. El bon funcionament de la caldera i de tot el sistema de calefacció suposa una millora del rendiment i un estalvi a la factura.

7. Revisió del gas

Revisar cada 5 anys la instal·lació de gas és obligatori, aquesta inspecció hauria d’incloure comprovar el funcionament i l’estanquitat del comptador, canonades, claus i gomes. Tenir la instal·lació en correcte funcionament també pot ser un factor per gastar menys.

Resolem tots els teus dubtes i t’acompanyem en tot el procés.