Còdolgestió
LLISTAT D'ENTRADES / 10 consells per estalviar a les factures de calefacció

10 consells per estalviar a les factures de calefacció

La recent crisi energètica ha provocat que posar la calefacció sigui un recurs molt costós i, no obstant això, igual de necessari. El preu de cost del gas ha augmentat en més d'un 800% respecte a l'últim hivern. 


Encara que l'augment de despesa per part dels usuaris en aquesta partida sembla imminent, cal tenir en compte que el preu final que es pagarà depèn de molts factors: el tipus d'habitatge, la ubicació, el model de calefacció utilitzat… En qualsevol cas, existeixen formes gairebé universals d'estalviar a l'hora d'escalfar una casa. Heus aquí una guia de consells a l'abast de tots per a reduir les factures de la calefacció:


1. Purgar els radiadors d'aire
Convé fer-ho, almenys, una vegada a l'any, cada vegada que comença l'hivern per a eliminar la bombolles d'aire que impedeixen que la calor arribi fins al final.


2. Revestir la casa
Les catifes, cortines i persianes actuen com una capa més, capaç d'aïllar el fred de l'exterior i mantenir la calor de l'interior de l'habitatge. 


3. No cobrir els radiadors
Aquests dispositius perden gran part del seu potencial quan hi ha un objecte per damunt que els cobreix. Tampoc és recomanable ocultar-los darrere de mobles aparatosos.


4. Apagar sempre la calefacció a les habitacions buides
A les habitacions que estiguin o vagin a estar buides durant un període de temps llarg, convé apagar la calefacció i tancar la porta. 


5. A la nit, baixar la temperatura
La calor que reté el cos humà durant tot el dia és suficient per a, a la nit, reduir el consum de calefacció. 


6. Aprofitar per a obrir les finestres el més aviat possible
Quan la calor interna de l'habitatge sigui el mínim, a la nit o al matí ben d'hora, en obrir les finestres no es malgastarà l'energia consumida.


7. Programar la calefacció perquè s'encengui només a les hores en les quals sigui necessari
És important, també, adaptar la calefacció als horaris de cadascun dels habitants de la casa. 


8. Mantenir la casa en temperatura constant
Al voltant dels 21 graus pel dia i, a la nit, 17. Els experts sanitaris consideren que aquesta és la temperatura idònia per a gaudir a parts igual de confort i estalvi. 


9. Adaptar-se a una caldera de baix consum
Sense necessitat de fer grans inversions a instal·lar sistemes eficients, la diferència de preus entre una caldera d'alt o de baix consum és realment notable. 


10. Revisar l'estat de la caldera amb freqüència
Una caldera en males condicions pot suposar un perill per a la salut i un augment considerable del preu. Els experts recomanen fer-ho, almenys, una vegada a l'any.

Resolem tots els teus dubtes i t’acompanyem en tot el procés.