LLISTAT D'ENTRADES

Aprofita al màxim la teva terrassa o jardí

Encara que a fora faci molt fred, ara és la millor època per començar a pensar en com treure el màxim profit de la terrassa o jardí de casa teva, tant a l'estiu com a l'hivern. Actualment existeixen moltes solucions que permeten que terrasses o jardins, a part de ser un espai on recollir-se del sol, també et permetin donar-los un ús quan fa fred. Una bona opció poden ser les teles grans a mode de veles, és una solució senzilla d'executar i molt decorativa. Una altra alternativa pot ser el canyís, és un material barat i resistent que t'ajudarà a cobrir una pèrgola. Parlant de pèrgoles, una novetat són les pèrgoles d'acer amb dibuix que projecten diferents dibuixos a terra, per exemple fulles d'arbre. Una solució molt natural és una pèrgola de fusta amb plantes penjant. També hi ha opcions més clàssiques com un tendal aquest pot ser automatitzat, molt més pràctic. O també pots optar per cobrir els costats amb unes cortines per crear un ambient més acollidor.
LLEGIR MÉS

Em puc comprar un habitatge?

Avui en dia i tal com està el mercat immobiliari ja és més econòmic tenir una hipoteca que no pas llogar un habitatge. Però em puc permetre comprar un pis o una casa? A continuació us indiquem diferents factors a tenir en compte a l’hora de prendre aquesta decisió: . En primer lloc cal tenir un ingressos estables i relativament elevats, a més de no tenir cap altre hipoteca. En general es recomana que les despeses immobiliàries no superin el 35% dels ingressos mensuals . Disposar d’estalvis, ja que els bancs solen deixar només el 80% del valor de taxació o compravenda dels habitatges. . També és important tenir en compte que hi ha despeses de compravenda i per obrir una hipoteca, aquestes representen entre un 10 a un 15% del valor del immoble. . Decidir-se pel tipus d’interès: fixe o variable? La majoria de les hipoteques del nostre país es regeixen per l’euríbor que en aquests moments està molt baix, per tant un interès variable podria ser millor, però per fer números s’hauria de tenir en compte les mensualitats a pagar al banc si aquest augmentes fins 2% o 3% (mitjana històrica). Per contra amb una hipoteca a tipus d’interès fixe, la quota que es pagaria ara seria superior, però serà la mateixa durant tot el període i a més ara pot ser un bon moment perquè els bancs ofereixen tipus de interès fixes al 2%. Si no ho acabes de tenir clar, passa’ns a veure, valorarem la teva situació i t’assessorarem de forma personalitzada.
LLEGIR MÉS

Com vendre ràpidament una propietat heretada?

Heretar un pis o una casa pot ser una molt bona oportunitat d’aconseguir diners per fer altres coses si saps com, segueix llegint i t’ho expliquem. En primer lloc nosaltres sempre recomanem obtenir el testament i el certificat de les últimes voluntats del familiar mort abans d’acceptar l’herència davant el notari. Igualment també recomanem iniciar la venda el més ràpid possible. En el cas que aquesta propietat s’hereti amb altres familiars és molt important coordinar-se amb ells per designar un únic interlocutor. També recomanem que els membres de la família que hereten sàpiguen quin és el valor real del pis o casa. Perquè la venda es pugui realitzar el més ràpid possible, lo ideal és posar-se en mans d’experts, com nosaltres. Si et trobes en aquesta situació, no dubtis en contactar-nos, estudiarem el tema i t’oferirem el millor assessorament.
LLEGIR MÉS

Com estalviar amb l’aire condicionat?

Cada cop és més habitual tenir aire condicionat a casa, amb la pujada global de les temperatures és una bona solució per passar les èpoques estivals. Però aquests tipus de instal·lacions gasten molta electricitat, de fet s’ha calculat que un 11% de l’energia del nostre país s’utilitza per refrigerar. A més per preservar el medi ambient, s’ha d’intentar consumir l’energia de la forma més responsable possible. A continuació et deixem alguns consells per estalviar amb l’aire condicionat durant l’estiu: . Seleccionar una temperatura òptima, aquesta s’hauria d’establir en funció de la temperatura exterior i no hi hauria d’haver més de 12 graus de diferència entre el dins i el fora del habitatge. Seria entre els 24-26 ºC. . Comprar un aparell eficient, escollint un aire condicionat classificat com A+++ es pot estalviar fins un 40% d’energia . Regular la humitat del ambient, en entorns més secs no fa falta abaixar tant la temperatura del aire condicionat. . Aprofitar el mode Eco dels aparells d’aire condicionat, fent servir aquesta funcionalitat es pot estalviar un 30% d’energia. . Obrir les persianes durant la nit per aprofitar la baixada de temperatura externa i tancar-les durant el dia per evitar el sol. . Realitzar un bon manteniment de l’aparell: neteja, filtres, etc. T’animem a provar aquests consells a l’estiu, veuràs com es redueix la factura elèctrica i contribuiràs a millorar el medi ambient.
LLEGIR MÉS

El primer edifici construït amb una impressora 3D

La nova revolució de la construcció ja la tenim a tocar, just fa uns dies va sortir la noticia que a la Xina ja s’havia construït el primer edifici íntegrament amb una impressora 3D. L’edifici compte amb 5 plantes i s’ha realitzat amb una impressora gegant de 6,6 metres d’alt, 10 metres d’ample i 40 metres de llarg, utilitzant materials com el ciment i diferents residus industrials com el vidre i un agent d’enduriment especial. Segons la constructora que l’ha edificat, Winsun, aquest tipus de construccions estalvia entre un 30% - 60% dels residus, disminueix els temps de producció i rebaixa els costos de producció a la meitat. Després d’haver fet aquest pas, la constructora ja es planteja noves fites, com construir pont i inclús gratacels. Seguirem atents a aquestes noves formes de construir!
LLEGIR MÉS

Estic obligat a tenir una assegurança per casa meva?

No, ja que no hi ha cap llei que digui que és obligatori contractar una assegurança de llar per fer-se una hipoteca o per llogar un habitatge. Però si que pot ser que sigui un dels requisits per tirar endavant una hipoteca o un lloguer. A continuació t’ho expliquem: Comencem pel cas de la hipoteca, pot ser molt probable que les entitats financeres amb les que realitzis la hipoteca et demanin com a mínim una assegurança d’incendis. Fins i tot en alguns casos, aquestes entitats poden obligar-te a contractar una assegurança de llar per rebaixar la quota. Pel que fa al lloguer, al ser un contracte privat entre dos parts, tot depèn del propietari, per tant en alguns casos t’ho poden requerir. Per exemple el propietari pot demanar una assegurança per cobrir-se davant possibles responsabilitats (responsabilitat civil), danys que per negligència es pugui produir a altres, o també el propi contingut propietat del llogater, tot i que no és un requeriment legal. Si en el teu cas et demanen que contractis una assegurança de llar, intenta fixar-te en els següents termes: . Llegir totes les condicions de l’assegurança de llar a consciència . Escollir el tipus de pòlissa que més s’adequa al teu cas en referència al continent, contingut, danys a tercers, etc. . Fixar-se si ofereixen servei de reparacions: quins i quantes hores . Demanar si l’assegurança té franquícies
LLEGIR MÉS

Com disminuir el consum d’energia del meu habitatge?

Tant pel medi ambient com per la teva butxaca, no et perdis les recomanacions que et donem a continuació sobre com estalviar energia a casa teva: 1. Posar panels solars El sol és una font d’energia gratuïta però per poder-lo aprofitar hauràs d’instal·lar plaques solars que et permetran convertir el raig de sol amb electricitat. És un sistema força fàcil d’instal·lar, però requereix una inversió inicial important. 2. Aïllament del habitatge Lo ideal és que les cases es dissenyin perquè puguin estar a 20ºC, lo que crea un clima confortable sense un consum elevat d’energia, però la realitat és molt diferent i hi ha molts habitatges amb canvis de temperatura molt destacables. Algunes solucions per evitar aquests canvis poden ser: parets dobles, un bon aïllament per portes i finestres, aïllar tèrmicament el sostre i el terra del habitatge. 3. Potència contractada Després de l’aprovació RDL 15/2018 ja és possible modificar la potencia contractada. Si t’és possible rebaixar-la, estalviaràs amb la factura elèctrica. 4. Il.luminació LED Canviar les bombetes convencionals per unes LED també et pot reportar un estalvi a la factura elèctrica. A més aquestes són millors perquè aporten una llum homogènia, es poden regular i tenen diferents tons i colors. 5. Cortines i catifes Tant el fred com la calor es transmeten a través del terra i les finestres, durant l’hivern utilitzar cortines i catifes pot suposar un 25% d’estalvi a la factura de la calefacció. 6. Purgar els radiadors Al inici del fred és molt important si tens un sistema manual de radiadors purgar-los. El bon funcionament de la caldera i de tot el sistema de calefacció suposa una millora del rendiment i un estalvi a la factura. 7. Revisió del gas Revisar cada 5 anys la instal·lació de gas és obligatori, aquesta inspecció hauria d’incloure comprovar el funcionament i l’estanquitat del comptador, canonades, claus i gomes. Tenir la instal·lació en correcte funcionament també pot ser un factor per gastar menys.
LLEGIR MÉS

Modificacions importants en matèria d’arrendament d’habitatge

Si penses llogar un habitatge o estàs buscant una vivenda per llogar, això t’interessa i t’animem a seguir llegint per saber les últimes novetats en matèria de lloguer: 1. A partir d’ara els contractes de lloguer hauran de ser de com a mínim cinc anys, a excepció que l’arrendador sigui una persona jurídica, en aquest cas, el termini és de set anys 2. Pel què fa a la pròrroga tàcita, s’estableix que, arribada la data de venciment del contracte o de qualsevol de les seves pròrrogues, i una vegada transcorregut el període de pròrroga obligatòria, si no existeix comunicació d’alguna de les parts en la qual s’estableixi la voluntat de no renovar-lo realitzada amb quatre mesos d’antelació a la finalització dels cinc o set anys en el cas de l’arrendador i amb dos mesos d’antelació en el cas de l’arrendatari, es prorrogarà anualment el contracte durant tres anys més 3. Es fixa en dues mensualitats de renda la quantia màxima de les garanties addicionals a la fiança que poden exigir-se a l’arrendatari. I, d’altra banda, s’estableix per Llei que les despeses de gestió immobiliària i de formalització del contracte seran a càrrec de l’arrendador, quan aquest sigui persona jurídica 4. Recull una precisió tècnica en l’exclusió de l’àmbit d’aplicació de la Llei d’Arrendaments Urbans de la cessió temporal de l’ús que comporta l’activitat dels anomenats habitatges d’ús turístic, suprimint la limitació que aquestes hagin de ser necessàriament comercialitzades a través de canals d’oferta turística i remetent específicament al que s’estableix en la normativa sectorial turística que en resulti d’aplicació 5. A més en matèria d’habitatges d’ús turístic, també es recull una reforma del Règim de Propietat Horitzontal que explicita la majoria qualificada necessària perquè les comunitats de propietaris puguin limitar o condicionar l’exercici de l’activitat, o establir quotes especials o increment en la participació de les despeses comunes de l’habitatge, en el marc de la normativa sectorial que reguli l’exercici d’aquesta activitat i del règim d’usos establert pels instruments d’ordenació urbanística i territorial. 6. També introdueix modificacions en el règim de propietat horitzontal a fi d’impulsar la realització d’obres de millora de l’accessibilitat 7. Incorpora dues modificacions del procediment de desnonament d’habitatge 8. Finalment també s’introdueixen mesures per a propiciar una moderació dels preus dels arrendaments dels habitatges lliures. La resta de mesures efecten al registre dels habitatges buits, la Llei de l’Habitatge, la promoció d’habitatges de protecció oficial i les situacions d’emergència social entre d’altres. Pels que hagueu signat un contracte d’arrendament abans d’aquest nou Decret, els vostres contractes continuaran regint-se pel que s’estableix en el règim jurídic que els era aplicable. Si tens qualsevol dubte del teu cas en concret, deixa’ns un missatge i estarem encantats d’assessorar-te.
LLEGIR MÉS

Resolem tots els teus dubtes i t’acompanyem en tot el procés.