ePrivacy and GPDR Cookie Consent by Cookie Consent
LLISTAT D'ENTRADES

Idees pràctiques per gaudir de la teva terrassa o jardí durant els mesos freds

Alguna vegada has passejat per alguna ciutat europea, molt més freda que les nostres, i has vist a la gent gaudir de l'aire lliure i les terrasses en plena tardor o, fins i tot, a l'hivern? És clar que, en la nostra latitud i a les hores més assolellades del dia, no gaudir de la teva terrassa o jardí amb un te calent entre les mans seria un desaprofitar-los. Per això, avui et portem uns consells que et faran treure'ls el màxim partit en aquesta època de l'any.

Terrassa o jardí, calefactables?

Clar que sí! Existeixen estufes d'exteriors molt eficaces. N'hi ha d’elèctriques, que funcionen a través d'infrarojos, i també de gas. Últimament també s'han posat de moda les de pèl·lets i pot ser que les de llenya et treguin d'una dificultat, encara que en aquest cas hauràs d'assegurar-te de tenir espai per a emmagatzemar el seu combustible. La majoria d'estufes d'exteriors poden moure's fàcilment. El seu preu dependrà de la potència que triïs i necessitis. No és l'opció més econòmica, així que planteja-te-la si realment tens previst gaudir molt dels teus exteriors.

Treu les mantes!

Una bona manta no sols abriga, sinó que a més decora. Algunes llanes, a més de ser molt boniques, ofereixen una sensació de calor incomparable, per això són un regal perfecte per a Nadal o un motiu pel qual aprofitar el Black Friday.

Abriga't i utilitza bosses d'aigua calenta o llavors

Posa't un bon abric i mitjons tèrmics o de llana, escalfa una bossa de llavors, d'aquestes que venen en qualsevol botiga, i surt a gaudir. Posa't còmode amb el teu saquet sota la manta. Agafa un bon llibre i… a gaudir!

Una beguda calenta: salut i calor

Tingues preparada la tetera i el bullidor per a gaudir tant d'un cafè instantani com d'un te saborós a la terrassa. Aquestes begudes són fantàstiques per a relaxar-te i gaudir de la terrassa en tota la seva plenitud.

Il·luminació

Segurament és un dels últims detalls en els quals es repara, però és important. Ara que ve el fred, les hores de llum van reduint-se i és important aprofitar els moments de llum i sol que ens regala el dia. A més, pots emprar il·luminació artificial per a fer la teva terrassa o jardí molt més càlids. També pots optar per una garlanda de llums càlides o, si prefereixes estalviar, triar unes quantes espelmes.

Flores i plantes

Hi ha moltes plantes que aconsegueixen la seva màxima esplendor en aquesta època de l'any: dàlia, calèndula, alhelí, hortensia, margarida, gira-sol o pensament. Òbviament, no faran del teu jardí o terrassa un lloc més càlid en quant a temperatura, però sí molt més acollidor.

LLEGIR MÉS

Com aprofitar al màxim la llum natural d'un habitatge

Un dels aspectes que fa més agradable un habitatge és la il·luminació. Si la llum és natural, la sensació de benestar encara és major. Disposar d'una casa amb àmplies finestres i molts exteriors que garanteixin una llum natural sempre agrada, però no sempre és possible. En aquest cas, cal optimitzar la que tinguem.

Com puc optimitzar la meva casa amb llum natural?
Aprofitant la llum natural a la teva casa potenciaràs la claredat de l'habitatge d'una forma exponencial i estalviaràs molt en el consum de llum, la qual cosa també suposa un estalvi en la factura energètica a final de mes. Vegem alguns trucs per a aprofitar al màxim la llum natural en la llar

Els colors clars potencien la lluminositat
Si el teu habitatge té parets fosques és el moment de canviar-les! Les parets, sostres i mobles de l'habitatge han de ser de colors clars, perquè així multipliquen l'efecte il·luminador de la llum que hi entra. Els tons foscos es "mengen" aquesta lluminositat. El color blanc és un valor segur, ja que aquest color és el que ens aporta un major reflex de la llum que disposem.
Si et fixes, el famós estil nòrdic sol sempre empra tonalitats de blancs o colors pàl·lids combinats amb mobles de fusta color clar.

Utilitza miralls per a donar lluminositat i sensació d'espai
El vell truc que sempre s'usa en espais petits i amb poca il·luminació és l'ús de miralls. Els miralls ens ajuden a l'hora de donar lluminositat a una casa i "engrandir" una mica més les estades provocant una sensació d'amplitud.
Els espais on més es presta l'ús de miralls són els passadissos o distribuïdors, que no solen tenir finestres i el mirall els hi dóna un aspecte més càlid i agradable.Una distribució oberta per a aprofitar la llum natural
Una casa amb molts compartiments impedeix que la llum es distribueixi d'una forma uniforme, per això les noves llars tendeixen a tenir espais oberts i intercomunicats que ajuden a la correcta distribució i aprofitament de la llum natural que disposem a més d'oferir una sensació d'amplitud. A vegades n'hi ha prou amb tirar algun envà, o simplement una part, per a deixar que la llum flueixi i ens il·lumini aquell espai que abans era fosc i menys agradable.

En resum, la llum natural en la llar ens aporta qualitat de vida i sensació de benestar. A Codolgestió ens preocupem per oferir immobles de qualitat que disposin d'una bona orientació i una il·luminació natural.

LLEGIR MÉS

Nova promoció de pisos en construcció al centre de Vic!

Nova promoció de pisos en construcció al Carrer Mossèn Gudiol 9-15 de Vic. Amb el segell de qualitat de CÒDOL! L’edifici es troba situat al centre de la ciutat, a 5min a peu de la Plaça Major. Està, per tant, a tocar de tots els serveis i súper ben comunicat: a prop públic i de les sortides de la ciutat. També compta amb grans espais verds a pocs minuts!

Els pisos són moderníssims, amb una acabats de màxima qualitat i eficiència energètica nZEB (consum gairebé zero!). Tots els espais interiors són amplis i adaptables, oberts a l’exterior i súper assolellats. I compten amb grans terrasses!

2 HAB.: A PARTIR DE 215.000€

3HAB.: A PARTIR DE 355.000€

4 HAB.: A PARTIR DE 390.000€

PÀRQUINGS, BOX I TRASTERS OPCIONALS.

Per més informació, visteu nouponent.com. Informeu-vos sense cap compromís!

LLEGIR MÉS

Setembre: el mes ideal per deixar la casa com nova

Setembre és el mes ideal per als canvis en tots els sentits. Tornem a casa amb les piles carregades, amb nous projectes i amb la motivació ben alta. Per això, és el moment perfecte per a deixar la llar com nova: fer una neteja a fons, prepara-la per a l’hivern, fer canvis en la decoració… Però, per on començar?

Sens dubte, per la neteja. Alliberar-nos de les andròmines acumulades durant l'any i netejar els racons ens procura una sensació de benestar que no té preu. Setembre és el moment perfecte per a marcar-nos un “Marie Kondo” en tota regla i desfer-nos d'allò que no ens aporta felicitat.

Segon: el canvi d'armari. Guardar les peces súper estiuenques i acolorides i començar a treure aquelles d'entretemps, tenint en compte que el fred arriba sense avisar i després tot són preses.  D'altra banda pots aprofitar aquest canvi d'armari per a anar traient la roba de llit i les mantes de menjador, o, si més no, deixar-les a mà.

Setembre també és el moment ideal per a reparar aquelles petites coses que hem anat deixant passar: un interruptor, aquest test trencat, aquella aixeta que sembla que degota… revisa totes les estades de la teva casa. Si no hi ha reparacions a fer, pots aprofitar per a dur a terme algunes millores, com el sòl (polir, canviar, envernissar…) o les teves parets (pintar o empaperar).

I ara sí, arriba el moment més plaent, el de preparar la decoració tardorenca… Pots fer especial èmfasi en els colors i les textures, optant per la calidesa.

I així, està clar que començaràs setembre amb bon peu!

LLEGIR MÉS

Quina hipoteca em convé segons el meu perfil?

Triar una hipoteca és una decisió de gran importància. Un cop tinguem clar que el banc ens la concedirà perquè complim el perfil econòmic que es requereix, cal analitzar bé quina és la que millor s'adapta a les nostres necessitats. Avui t’ajudarem a descobrir els factors a tenir en compte a l’hora de triar un tipus d'hipoteca triar i quin percentatge és aconsellable que ens presti el banc.

Hem d’invertir tot el temps que sigui necessari per a prendre la decisió correcta, atès que d'això dependrà gran part del nostre futur financer.

Quina és la quantitat màxima de diners que podem demanar al banc?

Segons els experts, la quantia destinada a pagar les quotes d'una hipoteca mai hauria de superar el 35% dels ingressos mensuals nets de tots els titulars. Per tant, si els titulars ingressen 3.000 euros nets al mes podran destinar, com a màxim, 1.050 euros al pagament de la hipoteca. Els 1.950 euros restants han de destinar-se a sufragar la resta de despeses. S’ha de tenir en compte que la compra d'un habitatge implica altres despeses periòdiques afegides, com l'assegurança de la llar, l'IBI i la quota de la comunitat, els impostos municipals... A més del consum habitual, és clar.  

També cal tenir en compte que és important destinar una part dels nostres ingressos (en la mesura que sigui possible, un 10%) a estalviar per a poder afrontar possibles imprevistos econòmics.

Quina és la quantitat màxima que ens prestarà el banc?

La majoria d'entitats bancàries només presten un 80% del total del valor de l'habitatge i, per tant, haurem de tenir estalviat el 20% del valor total de l'immoble. A aquest valor li haurem d'afegir un 10% addicional per a fer front a les despeses de formalització de la hipoteca (notaria, registre, taxació…).

Així, per exemple, si volguéssim adquirir un habitatge de 200.000 euros hauríem de tenir 60.000 euros estalviats (40.000 per a l'entrada de la hipoteca i 20.000 per a les despeses de formalització).

Quins tipus d'hipoteques existeixen i quin hem de triar segons el nostre perfil?

Existeixen tres tipus d'hipoteques, segons el tipus d'interès: variable, fixa i mixta. Depenent del nostre perfil ens convindrà triar l'una o l'altra.

HIPOTECA VARIABLE: és aquella en la qual l'import de les quotes mensuals varia segons ho faci l'índex de referència. El tipus d'interès sol ser l'euríbor més un diferencial fix, que estableix el banc.

Hauríem de triar-la si preferim pagar quotes més baixes i podem amortitzar el deute en 10 o 15 anys com a molt. El principal inconvenient de les hipoteques variables és que, en tenir una quota que varia, és més complicat fer una previsió a mitjà i llarg termini.

HIPOTECA FIXA: és aquella en la qual el tipus d'interès es manté durant tot el termini de la hipoteca. La quota mensual és sempre la mateixa, durant tota la vida del préstec. Hauríem de triar-la si no volem arriscar-nos i tenim pensat retornar els diners en 20 anys o més. També tenen un inconvenient: els seus interessos són, de base, més elevats que els de l’hipoteca variable.

HIPOTECA MIXTA: és una combinació de la fixa i la variable. Sol ser fixa els deu primers anys i després passa a ser variable.

Hauríem de triar-la si no estem segurs de quin de les anteriors és millor per a nosaltres, no volem dependre de la inestabilitat euríbor i tenim pensat estalviar per a poder amortitzar-la anticipadament, abans que aquesta passi a ser variable. Encara que garanteixen estabilitat durant els primers anys, és, amb diferència, l'opció menys demandada a Espanya.

Si estàs pensant en demanar una hipoteca per comprar el pis o la casa dels teus somnis, tingues en compte que l’equip de professionals de Codolgestió t’assessorarem a l’hora d’escollir aquella que més et convingui.

LLEGIR MÉS

Consells per a evitar la calor a casa sense aire condicionat

La majoria d'habitatges ja gaudeixen dels avantatges de l'aire condicionat. Però no totes. La instal·lació d'un equip no és barata i, a vegades, cal optar per altres estratègies per a evitar la calor. Heus aquí uns quants consells pràctics que et seran de gran utilitat.

 • Tanca finestres en les hores mes càlides

És la mesura bàsica i molt senzilla de complir. Baixa la persiana tot el que puguis i corre les cortines. Com més opaques, millor. D'aquesta manera, evitaràs que la calor es coli per tota la casa.

 • Instal·la un tendal

Si la calor és massa intensa, també pots optar per instal·lar un tendal. Ara hi ha solucions bastant econòmiques i que pots muntar tu mateix.

 • Ventila la casa ben d’hora al matí

Has de tancar finestres durant les hores de més calor, però no has d'oblidar-te de ventilar al matí. La casa ho necessita. És preferible que ho facis a primera hora, en el moment del dia més fresc.

 • Usa els electrodomèstics a la nit

El forn i el rentavaixella desprenen una calor que pot ser molt desagradable una tarda d'agost. Si tens la possibilitat, utilitza'ls a la nit.

 • Elimina teixits de la llar

Els coixins, les catifes, les mantes… són accessoris tèxtils que pots eliminar en un moment quan apreta la calor. Pots aprofitar per a netejar-los i desinfectar-los!

 • Tanca les habitacions

Tanca les portes de les estades que no vagis a fer servir, et serà més fàcil conservar la casa a una temperatura agradable.

 • Rega el sòl de la terrassa

Si tens terrassa, regar el sòl t'ajudarà. Si la tens en la part superior de la casa, contribuiràs a refredar una mica les estades de la part de baix.

 • Trasllada el teu dormitori

Si tens més d'una planta, normalment les habitacions que estan en la part baixa de la casa són les més fresques. Trasllada el teu dormitori temporalment per a descansar millor.

 • Vesteix amb roba lleugera

Si no has de sortir de casa, és una ximpleria anar vestit amb roba de carrer. Cerca roba lleugera per a estar còmode i fresc.

 • Opta pels menjars lleugers

A més d'evitar escalfar la casa utilitzant el forn o els fogons, aconseguiràs que el teu cos no pugi de temperatura. Menja amanides, fruita i beu tota molta aigua. Així, a més, estaràs cuidant la teva salut!

LLEGIR MÉS

Els pros i els contres de les cases prefabricades

Les cases prefabricades estan a l'avantguarda del sector immobiliari. I és que... qui no voldria una llar nova i feta a mida i que, a la vegada fos accessible econòmicament? Aquest tipus de construcció, però, no només té avantatges. Si disposeu d'un terreny i us enfronteu a la decisió entre una construcció convencional i una casa prefabricada, és millor abans escoltar les opinions dels experts. Aquí en teniu un bon resum!


Avantatges d'una casa prefabricada
 • Evidentment, el gran avantatge d'una casa prefabricada és el preu: el cost pot ser fins a un 30% inferior a la d'una altra tradicional. Això és deu a què s'estalvia en mà d'obra i en temps de treball.
 • L'avantatge del temps no només resideix en el preu, sinó també en el fet que la podem gaudir de la nostra llar molt abans que si es tractés d'una construcció convencional: una casa prefabricada no triga més de sis mesos en estar acabada, i per al muntatge només es necessiten uns dies. A això cal sumar només el temps necessari per a tramitar les llicències i permisos municipals.
 • Les cases prefabricades són molt versàtils. Malgrat que solen ser models predissenyats, la majoria permeten les personalitzacions. Fins i tot es poden lliurar completament equipades, llistes per a entrar a viure en elles.
 • I no només es poden personalitzar! Ampliar-les, si augmenta la família, és relativament senzill: s'aconsegueix en poc temps i sense necessitat de grans obres.
 • Per últim, trobem el tema de la sostenibilitat: els processos de fabricació d'una casa prefabricada generen menys residus, i, a més, les cases es construeixen pensant a aconseguir la màxima eficiència energètica.

Inconvenients d'una casa prefabricada

Encara que els avantatges siguin molt significatives, aquest tipus d'habitatges també tenen alguns inconvenients:

 • Els models estàndard són econòmics, però si s'introdueixen molts criteris de personalització, el cost es pot elevar sensiblement.
 • En el cas que sigui necessari preparar el terreny, el pressupost també s'encarirà: les cases prefabricades es dissenyen pensant una parcel·la plana i perfectament regular.
 • Les cases prefabricades solen ser més delicades, sobretot si són de fusta, i el manteniment és una mica més complex que en el cas de les construccions tradicionals. L'han de dur a terme professionals especialitzats, fet que suposa un cost extra.
 • Encara que les cases prefabricades compleixin tots els requisits d'habitabilitat establerts pel Codi Tècnic de l'Edificació (CTE), hi ha qui les continua considerant construccions de menor qualitat i la seva venda pot ser més complicada.

I ara, coneixent tota aquesta informació, optaríeu per una casa prefabricada o per una construcció convencional?

LLEGIR MÉS

La regla del color per a decorar la teva llar

Un dels principals problemes a l'hora de decorar la casa té a veure amb la combinació dels colors. Però, com en tot, existeixen trucs (aquest és cortesia d’un decorador) que fan que la tasca sigui molt més senzilla i mecànica del que sembla. La regla del 60/30/10 és una guia que t'ajudarà a combinar colors de manera harmònica.

Encara que no és necessari que es compleixi al 100%, sí resulta aconsellable tenir-la en compte a l'hora de distribuir la quantitat de color d'una habitació. Es basa a combinar tres colors en la proporció 60/30/10, en la qual el 60% correspondrà al color principal (que no ha de ser el més cridaner, més aviat al contrari, i sol centrar-se en les parets), el 30% a un color secundari (imprimeix personalitat al conjunt i és habitual en els mobles) i el 10% seran petits matisos a manera d'accent cromàtic (en una infinitat de detalls: un gerro, un llum dempeus, un quadre, uns coixins...).

Dit així és senzill, però portar-ho a la pràctica pot ser-ho menys a causa de l'elecció dels colors. Convertir el color secundari en protagonista és una bona idea, perquè partir d'aquí és més fàcil aconseguir l'equilibri: si és un color molt viu, es pot compensar la potència d'aquesta elecció decantant-te per tons neutres o més suaus en la resta de les proporcions.

El blanc com a to dominant (60%) obre un univers de possibilitats. És perfecte per a combinar-ho amb tons neutres, però també amb fusta i admet tot tipus de matisos cromàtics.

Amb els colors del 10% es pot ser més agosarat: substituir-los per altres resulta més fàcil que quan no convenç el color secundari o el principal.

Amb aquesta regla us serà molt més fàcil redecorar la vostra llar de manera harmònica. Us atreviu al canvi?

LLEGIR MÉS

Resolem tots els teus dubtes i t’acompanyem en tot el procés.