Còdolgestió
LLISTAT D'ENTRADES

Vendre una propietat heretada

Vendre una propietat heretada presenta reptes únics en comparació amb vendre una propietat pròpia, i és important entendre les diferències  (les temàtiques de les quals van des de la documentació requerida fins a les consideracions emocionals) per a abordar aquest procés de manera efectiva i exitosa. Heus aquí algunes claus a considerar abans d'iniciar aquest procés.

 

1. La documentació necessària:

Vendre una propietat heretada implica l'obtenció d'una sèrie de documents addicionals a una venda tradicional. A més dels típics títols de propietat i documents d'hipoteca, necessitaràs el testament, certificats de defunció i possiblement documents de successió legal.

2. L'acord entre hereus:

La venda d'una propietat heretada sovint requereix la cooperació i el consens de diversos hereus, i és ben sabut que això pot complicar el procés. La comunicació oberta i la resolució de conflictes són essencials per a avançar de manera efectiva. A vegades, la major opció és comptar amb un advocat comú que vetlli pel bé i l'equilibri de totes les parts.

3. L'estat de la propietat:

Les propietats heretades solen tenir ja bastants anys i, per això, sovint poden presentar desafiaments addicionals en funció del seu estat. Poden existir problemes legals pendents, com a deutes fiscals, que han de resoldre's abans que la venda pugui completar-se. També es poden requerir reparacions o actualitzacions perquè sigui atractiva per als compradors potencials.

4. Consideracions emocionals:

La venda d'una propietat heretada pot ser emocionalment complexa per als hereus. És important abordar aquest procés amb sensibilitat i comprensió i donar-se el temps necessari per a afrontar la venda amb total convenciment i claredat mental.

 

Donades les diferències significatives entre vendre una propietat pròpia i una heretada, és fonamental buscar assessorament professional especialitzat. A Codolgestió comptem amb una àmplia experiència en aquesta mena de transaccions i les abordem amb la consideració i planificació necessàries. No dubtis a contactar-nos si et trobes en aquesta tessitura.

LLEGIR MÉS

El pla per a repoblar els municipis buits de Catalunya

La lluita contra la despoblació és una de les grans batalles dels últims temps. El moviment massiu cap a les grans ciutats que va iniciar fa ja diverses dècades ha provocat que els pobles s'hagin convertit en principals damnificats de la despoblació.

Catalunya és actualment una comunitat autònoma intensament despoblada a nivell rural. Dels 947 municipis que té, 580 són rurals i 381 estan sota el focus, per ser considerats municipis rurals d'especial atenció. Estem parlant d'un 60% dels seus pobles, en els quals paradoxalment resideix tan sols el 13% de la població. Així doncs, de 8 milions d'habitants, només 500.000 resideixen en àrees rurals. Aquesta és una raó de pes per a posar en marxa mesures que puguin revertir el problema. I és que, a menys habitants, menys serveis públics disponibles.

Per això, s'ha donat a conèixer una mesura que, per ara, és només un avantprojecte de llei que encara no ha estat aprovat, i que consisteix en la proposta de deduccions en l'IRPF d'entre 750 i 1.000 euros per a les persones que es traslladin a un municipi rural. Estem parlant de municipis de menys de 2.000 habitants i que estiguin situats en una comarca amb una densitat de població inferior a 150 habitants per quilòmetre quadrat. També s'establirien reduccions de fins al 20% per a aquelles persones que lloguin o rehabilitin un habitatge en aquestes zones. I, a més, dins d'aquest mateix pla es crearia una bossa d'habitatge rural.

A més, s'espera que l'Estatut afavoreixi la reducció de càrrega burocràtica als ajuntaments. I s'espera rebaixar fins a un 4% l'impost de transmissions patrimonials. S'augmentaran les ajudes del Fons de Cooperació Local i es donarà a conèixer una línia específica d'inversions per a municipis rurals. Més endavant també es concretaran incentius disponibles per a persones que decideixin traslladar la seva activitat professional en una zona rural.

LLEGIR MÉS

Com millorar l'eficiència energètica a la teva llar

Es coneix com “win-win” a un acte o circumstància en la qual tots els involucrats surten guanyant. Un exemple clar és el de l'eficiència energètica: qui es cuida d'optimitzar-la per la seva butxaca, està alhora ajudant al planeta; i qui ho fa pel planeta, veurà com afecta en positiu a la seva economia a llarg termini. Per tot això, convertir la teva llar en un espai més eficient i respectuós és cada vegada més un imperatiu. Heus aquí uns consells que t’ajudaran a fer-ho.

1. Aïllament eficient:

Assegura't que les finestres i portes tanquin bé per a evitar pèrdues de calor o fred. Considera la possibilitat de millorar l'aïllament en parets i sostres, utilitzant materials moderns que ofereixen una major eficiència energètica.

2. Electrodomèstics de baix consum:

Els electrodomèstics més antics poden consumir grans quantitats d'energia. Al reemplaçar-los per models més eficients energèticament, no només reduiràs la teva factura d'electricitat, sinó que també contribuiràs a la preservació de recursos naturals.

3. Il·luminació LED:

Utilitzar llums LED és una forma senzilla i efectiva de reduir el consum d'energia. Són més duradores i eficients, perquè proporcionen una il·luminació d'alta qualitat mentre consumeixen menys electricitat.

4.Energia Solar:

Les plaques solars ens proporcionen la font més neta, sostenible i abundant d’energia a la qual podem accedir actualment. A més de reduir la teva dependència de la xarxa elèctrica convencional, estaràs col·laborant a disminuir la petjada de carboni.

5. Manteniment regular:

Realitzar un manteniment regular en sistemes com el de calefacció, ventilació i aire condicionat garantirà que funcionin de manera eficient

6. Jardí sostenible

Sabies que la jardineria es pot aprofitar per a millora l'eficiència energètica? Plantar arbres estratègicament per a proporcionar ombra a l'estiu i permetre el pas de la llum solar a l'hivern pot ajudar a regular la temperatura de la teva llar de manera natural.

 

Amb aquests consells transformaràs la teva llar en un espai més sostenible i gaudiràs dels beneficis que, a la pagre termini, veuràs en la teva butxaca.

LLEGIR MÉS

Reformar la cuina amb bon gust i seny

Per Nadal passem molt de temps compartint la taula amb familia i amics, però hi ha un lloc en en el qual passem encara més estona: la cuina. La cuina és aquest espai comú en el qual la practicitat i eficiència s'han de sumar a l'equació de la comoditat i l'estètica. Per això, a l'hora de remodelar-la, val la pena tenir en compte uns certs factors que faran que, ja que hem de passar tant de temps en ella, ho fem amb gust.

Aquí et deixem alguns consells que et serán útils a l’hora de reformar-la o redecorar:

 

1. Planificació detallada:

Defineix els teus objectius, estableix un pressupost realista i consulta amb professionals per a obtenir orientació. La planificació minuciosa t'ajudarà a evitar sorpreses desagradables i a garantir que el resultat final sigui exactament el que desitges.

2. Colors atemporals i materials duradors

Com les tendències de disseny canvien amb el temps, és millor optar per tons neutres i clars que, a més d'aportar llum, proporcionin una base versàtil per a futures actualitzacions. Respecte als materials, tria aquells que millor resisteixin al desgast diari.

3. Disseny de cuina oberta

La tendència de cuines obertes continua sent popular, ja que crea un espai més lluminós i sociable. Considera derrocar parets no estructurals per a connectar la cuina amb la sala d'estar o el menjador.

4. Pensa en l'emmagatzematge

Armaris extraïbles, prestatges lliscants i organitzadors de calaixos maximitzen l'espai disponible i faciliten l'accés als utensilis i productes. A més, considera la inclusió de rebostos encastats per a mantenir la cuina organitzada i ordenada.

5. Tecnologia eficient

Integrar electrodomèstics intel·ligents i sistemes d'automatització pot millorar l'eficiència i la comoditat. A més, són una aposta de futur, en ser més sostenibles i reduir el consum d'energia en la llar.

6. Il·luminació estratègica

Una il·luminació adequada pot transformar per complet l'aspecte d'una cuina. Combina il·luminació encastada amb llums penjants sobre l'illa o la taula del menjador. Les llueixes LED són una opció eficient i versàtil que pot adaptar-se a diferents ambients i estils.

7. El teu toc personal

Agregar el teu toc personal és importantíssim per a sentir-te bé. I aquí no hi ha regles a considerar: llibertat creativa!

 

Recorda que personalitzar la teva casa és la manera de fer-la una llar.

LLEGIR MÉS

El futur de l'habitatge: les cases intel·ligents

Si, en l'actualitat, les cases intel·ligents s'estan convertint en una tendència creixent en el mercat immobiliari, no és per una simple moda: és perquè aquests habitatges ofereixen una sèrie de beneficis que van més enllà de la comoditat, que estan canviant la forma en què vivim i experimentem el nostre entorn.

Heus aquí alguns d'ells:

1. Major comoditat i conveniència

Amb l'automatització de la llar, pots controlar les llums, la calefacció, l'alarma i altres dispositius des del teu telèfon intel·ligent o dispositiu de veu. Això significa que pots incrementar la seguretat de la teva casa amb un simple toc, sense importar on et trobis.

2. Medi ambient i costos

Els sistemes de gestió energètica són incondicionals en aquesta mena d'habitatges, la qual cosa condueix a un estalvi significatiu en les teves factures a més, per descomptat, de reduir la petjada i cuidar així del medi ambient.

3. Seguretat millorada

Els sistemes de seguretat a les cases intel·ligents solen ser molt avançats: càmeres de seguretat, sensors de moviment i sistemes d'alarma es poden monitorar i controlar a distància. 

4. Personalització i flexibilitat

Personalitzar el teu entorn d'acord amb les teves preferències va ara més enllà de la simple decoració. Pots crear escenaris personalitzats, com el "mode sopar" o "mode nit," que ajusten automàticament la il·luminació, la temperatura i altres aspectes de la teva llar.

5. Major eficiència en la gestió de la llar

Imagina't rebre alertes sobre problemes potencials, com a fugides d'aigua o sistemes amb necessitat de manteniment. Segur que t'hauria evitat alguns problemes! Les cases intel·ligents estan programades per a això.

6. Augment del valor de la propietat

Invertir en tecnologia intel·ligent pot augmentar el valor de la teva propietat a llarg termini, perquè pot resultar en una revaloració de la propietat quan decideixis vendre-la.

 

Com veieu, les cases intel·ligents ofereixen una sèrie de beneficis significatius que fan que la inversió valgui la pena, tant per nosaltres mateixos com pels que vindran darrere. A poc a poc hem de fer del món un lloc més sa.

 

LLEGIR MÉS

Decorar inspirant-nos en la natura

L'estil industrial, el bohemi, el minimalista, l'inspirat en l'Art Déco… Les modes quant a dissenys d'interior són tan passatgeres com les de les passarel·les, però, com en elles, hi ha excepcions. L'estil nòrdic, per exemple, va arribar fa ja unes dècades per a quedar-se (seria com l'equivalent als "jeans"), i l'estil rústic sempre impera en una certa mena d'habitatge i ubicació.

Aquests estils imperibles tenen una cosa en comú: la naturalesa com a font principal d'inspiració. Hi ha quelcom tan serè i harmònic en ella que fa que ens sentim sempre en el lloc adequat. Per això, independentment de l'estil que volgueu triar, tenir en compte aquests consells us ajudarà a aconseguir una llar en el qual us sentiu a gust.

 1. Els colors de la natura: Opteu per tons suaus i terrosos com verds suaus, blaus marins, tons terra i blancs càlids. Aquests colors evoquen paisatges naturals, i podeu fer-los sevir tant en les parets, com en els mobles i accessoris. Creareu un ambient amable i relaxant.
 2. Materials naturals: La fusta, la pedra, el bambú i el vímet són excel·lents opcions. Pots fer-los servir en terres, mobles i decoració de parets: aportaran calidesa i autenticitat al vostre espai.
 3. Plantes i flors: Les plantes de fulles verdes exuberants o les flors acolorides són, més que decoració, pura alegria. No sols aportaran bellesa, sinó que també milloraran la qualitat de l'aire i crearan una atmosfera fresca a la vostra llar.
 4. Textures orgàniques: Incorporeu teixits com el lli, el cotó i la llana en coixins, cortines i catifes. Aquestes textures suaus i orgàniques aportaran comoditat i elegància a l'espai.
 5. Art Inspirat en la naturalesa: Consideraeu la possibilitat de decorar les parets amb art que celebri la bellesa de la naturalesa: si aquesta està el centre de tants estils pictòrics clàssics, serà per un alguna bona raó.

Ara ja sabeu com convertir la vostra llar en un refugi natural.

LLEGIR MÉS

Costos ocults en comprar un habitatge: perquè una bona agència immobiliària marca la diferència

Decidir adquirir una nova llar és un pas importantíssim i entusiasmant en la vida de qualsevol persona. Però no totes les emocions són bones: existeixen costos addicionals que solen passar per alt al comprador i que, després, generen un gran estrès. En aquest article, explorarem detalladament aquests costos ocults i com la transparència d'una agència immobiliària de confiança pot ajudar-te a evitar sorpreses financeres desagradables i marcar la diferència aquesta experiència tan rellevant.

 

Costos més enllà del preu de compra:

És fonamental comprendre que hi ha una sèrie de costos addicionals que han de ser considerats per a tenir una visió realista de quant et costarà realment adquirir una propietat. Aquests costos inclouen:

1. Tarifes de tancament: També conegudes com a costos de liquidació, aquestes tarifes cobreixen una varietat de serveis, inclosos els honoraris legals, els impostos de transferència de propietat i altres despeses relacionades amb la transferència de la propietat.

2. Impostos immobiliaris: Depenent de la ubicació i del valor de l’habitatge, és possible que s’hagin de pagar impostos addicionals sobre la propietat, com a impostos municipals i estatals.

3. Costos d'avaluació i inspecció: Abans de comprar una propietat, és recomanable realitzar inspeccions i avaluacions per a assegurar-te que no hi hagi problemes ocults. I aquests serveis tenen un cost associat.

4. Costos de mudança: El procés de mudança en si mateix pot tenir diversos costos, des del lloguer d'un camió fins a la contractació d'una empresa de mudances.

5. Renovacions i reparacions: És possible que un habitatge requereixi fer reformes o algunes reparacions que poden pujar bastant de preu.

 

Si una agència immobiliària professional i transparent, com Codolgestió, pot marcar la diferència en aquests procé, és per diversos motius:

1. Assessorament expert: Els nostres agents immobiliaris experimentats coneixen els costos involucrats en la compra d'una propietat i poden proporcionar-te una estimació realista del total.

2. Transparència en els detalls: No només et guiarem a través de tots els costos associats amb la compra sinó que et brindarem informació completa i detallada perquè els entenguis.

3. Reducció de riscos: Els nostres agents immobiliaris estan familiaritzats amb els possibles problemes i riscos que poden sorgir durant el procés de compra. T'ajudaran a evitar costos imprevistos i a escollir només les inspeccions adequades.

4. Negociacions intel·ligents: Els experts de Codolgestió poden ajudar-te a negociar termes més favorables i, per tant, reduir els costos generals de la transacció.

Com veus, comptar amb nosaltres pot marcar una gran diferència en la teva experiència com a comprador. I és que ajudar-te a aconseguir les millors condicions és la nostra raó de ser. Vols que t'acompanyem en l’emocionant camí d’adquirir la que serà la teva llar?

LLEGIR MÉS

La seguretat de la llar durant les vacances d'estiu

Avui parlarem d'una cosa de la qual ens agradaria no haver de parlar mai, i que, no obstant això, és necessària. Ens referim a la seguretat de les nostres llars durant les vacances. Quan les vivendes queden buides, hi ha un notable increment dels robatoris. Alguns d'ells, no obstant això, es podrien evitar aplicant unes senzilles consideracions.

 

Abans d'explicar-vos-les, una anotació important: ha d'haver-hi un únic responsable que s'encarregui d'elles. Un dels errors més comuns en tancar la casa és que les responsabilitats es dilueixen entre diversos membres de la família i al final resulta que ningú ha tancat l'aigua. Dit això, passem als consells:

 

 1. Que la casa no sembli buida

O que, directament, no ho estigui. Ofereix a un bon amic la possibilitat de traslladar-se a casa durant la teva absència. De no poder ser, parla amb algun veí que donar-hi un cop d’ull i que et reculli la correspondència. Dona-li un número de telèfon per trucar-te en cas d'emergència.

 1. No facis pública la teva absència

Evita comentar amb la gent que la teva casa estarà sola durant uns dies, i tampoc ho publiquis a les xarxes socials! Si publiques fotos del teu viatge, mantingues desactivada l'opció de geolocalització. Així no sabran com de lluny et trobes.

 1. Desvia les trucades

Desvia les trucades al teu mòbil perquè no sigui evident que no estàs, especialment durant les hores del dia.

 1. Reforça els teus panys

Els panys vells són més fàcils de forçar que els nous. Si el teu és molt antic, pensa en l'opció de canviar-lo.

 1. Revisió de finestres

Tanca molt bé totes les finestres. Amb això, a més de protegir-te davant un possible robatori, evitaràs l'entrada d'aigua i l'accés d'insectes. Verifica, sobretot, que no deixes gens de valor visible des de l'exterior.

 1. Sistema d'alarma

És molt bona idea que instal·lis un sistema d'alarma amb sensor de moviment abans del teu viatge. Si ja la tens instal·lada, fes algunes proves de seguretat prèvies al teu desplaçament.

 1. Fes servir una caixa forta

Malgrat complir tots aquests consells, sempre és recomanable guardar els objectes de valor en una caixa forta.

 1. Deixa alguna llum encesa

I no sols en els punts externs de l'habitatge: pots activar el temporitzador de les llums internes en les tardes o nits, per a donar l'efecte que la casa no està sola.

 

I ara sí que us diem, ja amb tota tranquilitat: bones vacances!

LLEGIR MÉS

Resolem tots els teus dubtes i t’acompanyem en tot el procés.