Còdolgestió
LLISTAT D'ENTRADES

Treballar des de casa: com dissenyar la teva oficina a la teva pròpia llar

El COVID va canviar molts dels nostres hàbits, tant a nivell individual (el mode de rentar-nos les mans o l'ús de mascareta quan estem enconstipats) com social: el teletreball ha passat a ser una pràctica comuna en molts àmbits laborals. Si ets dels que treballen des de casa, encara que sigui de manera ocasional, aquest post t'interessa. Heus aquí uns consells que t'ajudaran a maximitzar la teva productivitat i comoditat mentre treballes des de casa, gràcies a un espai ben dissenyat i organitzat.

  1. Ubicació estratègica:

Tria acuradament el lloc on situaràs el teu espai de treball. Idealment, hauria de ser en una habitació tranquil·la i amb suficient llum natural. Evita àrees amb molt de trànsit o distraccions constants.

  1. Ergonomia:

Inverteix en un escriptori i una cadira ergonòmics que et permetin mantenir una postura correcta i còmoda durant llargues hores de treball. Assegura't que la teva pantalla estigui a l'altura dels ulls i que els teus braços estiguin en angle recte al teclat.

  1. Il·luminació adequada:

La il·luminació és clau per a reduir la fatiga ocular i mantenir la concentració. Situa el teu escriptori prop d'una finestra per a aprofitar la llum natural i complementa amb un llum d'escriptori ajustable per a les hores de poca llum.

  1. Separació física i mental:

Si és possible, crea una separació física entre la teva àrea de treball i la resta de la casa per a establir límits clars entre la teva vida laboral i personal. Això pot ser especialment útil si comparteixes la teva llar amb altres persones.

  1. Personalització i confort:

Afegeix elements decoratius i personals que t'inspirin i et motivin durant la teva jornada laboral. Una planta, quadres inspiradors o la teva música favorita de fons poden ajudar-te a crear un ambient acollidor i estimulant.

 

Seguint aquests consells, podràs dissenyar un espai de treball a casa que et permeti ser eficient, productiu i còmode mentre treballes a distància.

LLEGIR MÉS

Consells per a la compra de propietats comercials

Solem parlar de la casa dels teus somnis, però els somnis també estan fets d'altres projectes vitals, com, per exemple, convertir la teva passió el teu mode de vida. I, sovint, aquesta passió necessita d'un espai per a dur-se a terme… Però l'adquisició de béns comercials no només et brinda aquest espai físic que necessites, sinó que també és una inversió sòlida a llarg termini. No obstant això, abans de signar qualsevol contracte, és crucial tenir en compte alguns factors importants. Aquí tens cinc consells clau per a guiar-te en el procés:

  1. Defineix les teves necessitats comercials: Abans de començar la teva cerca de propietats comercials, és fonamental comprendre les teves necessitats comercials específiques. Quin tipus de negoci tens? Quant espai necessites? Quina ubicació seria ideal per als teus clients i empleats? Tenir clars aquests criteris t'ajudarà a enfocar la teva cerca i trobar la propietat perfecta.
  2. Treballa amb un agent immobiliari especialitzat en comerços: La compra de propietats comercials pot ser complexa i requereix un coneixement especialitzat del mercat. Una agència immobiliària que tingui experiència en transaccions comercials i que pugui guiar-te a través del procés és essencial. La seva experiència i xarxa de contactes poden ser inavaluables.
  3. Considera el potencial de creixement: En avaluar una propietat comercial, no sols pensis en les teves necessitats actuals, sinó també en el potencial de creixement futur del teu negoci. Els somnis es compleixen i anticipar el teu èxit a llarg termini t'ajudarà a prendre una decisió més informada!
  4. Realitza una deguda diligència exhaustiva: Abans de comprometre't amb la compra d'una propietat comercial, assegura't de realitzar una deguda diligència exhaustiva. Això inclou inspeccionar l'estat de l'edifici, revisar els documents legals i financers pertinents, i obtenir assessorament legal i financer si és necessari. És un treball costós i meticulós, per això és millor confiar-lo a una agència de confiança.
  5. Negocia els termes del contracte: Una vegada que hagis trobat la propietat comercial ideal, arriba el moment de negociar els termes del contracte de compra. Des del preu de compra fins a les condicions de finançament i els terminis de tancament, cada detall compta. Una vegada més, el suport de professionals t'ajudarà a obtenir els termes més favorables possibles per al teu negoci.

A Codolgestió som aquí per a ajudar-te en cada pas del procés de compra de propietats comercials. El nostre equip d'experts està compromès a brindar-te el millor servei i assessorament perquè puguis prendre decisions informades i aconseguir els teus objectius. Contacta'ns!

LLEGIR MÉS

Idees creatives per a renovar el teu bany i afegir valor a la teva llar

Encara que comprem una casa seminova llesta per a entrar a viure, sovint ens ve de gust fer reformes en el bany, perquè és una zona en la qual l'estructura té més pes que la decoració i és difícil fer-la nostra. Si és el vostre cas o, simplement, us ve de gust donar un aire nou al vostre bany, heus aquí alguns consells per a transformar-lo en un espai superagradable alhora que agregueu valor a l'habitatge.

Juga amb les rajoles: Les rajoles són una excel·lent manera d'agregar color i textura al teu bany. Considera els patrons originals o els colors cridaners per a si vols donar-los personalitat. Tingues en compte que els mosaics a la dutxa o darrere del rentamans poden crear un punt focal impressionant.

Il·luminació ambient: Opta per llums LED encastades en el sostre per a una il·luminació suau i uniforme, i considera agregar llums de tocador per a l'àrea del mirall. No és habitual, però un llum de peu pot agregar un toc de calidesa i estil.

Mobles funcionals: Pensa bé en el que necessites. Un moble de bany amb emmagatzematge incorporat pot ajudar a mantenir l'espai organitzat i lliure de desordre, mentre que un rentamans de disseny pot ser el centre d'atenció de l’espai.

Tocs naturals: Incorporar elements naturals en el disseny del teu bany pot crear una sensació de serenitat i tranquil·litat. Plantes, accessoris de fusta o fins i tot una paret de pedra són boníssimes opcions.

Petits grans detalls: Els accessoris d'alta qualitat, com a aixetes i poms de portes elegants, tovallolers cromats o miralls decoratius, sempre agreguen un toc de luxe i sofisticació al teu bany.

Renovació ecològica: Si estàs preocupat pel medi ambient, considera opcions de renovació ecològiques per al teu bany. Instal·lar accessoris de baix flux, com a aixetes i capçals de dutxa, pot ajudar-te a estalviar aigua i energia a llarg termini. 

Amb aquestes idees creatives, pots transformar el teu bany en un espai funcional, elegant i relaxant. Però no dubtis a deixar volar la teva imaginació i anar molt més allà!

LLEGIR MÉS

Com escollir la hipoteca més adequada

“M'han pujat la hipoteca en x euros i estic que no arribo a finals de mes”. Segurament alguna vegada has sentit això en boca d'algú (o en la teva pròpia…). I és que quan comprem una casa o un pis sabem el preu tancat d'aquest, però una hipoteca sempre pot implicar sorpreses i rares vegades són positives. Perquè no n'hi hagi, és crucial prendre una decisió informada que s'adapti a les teves necessitats financeres a llarg termini. Hi ha tantes opcions disponibles, que realment es fa molt complicat. Per això, aquí et deixem alguns consells que t’ajudaran a triar la millor hipoteca per adquirir la teva pròxima llar:

 

1) Coneix les teves opcions: Investiga els diferents tipus d'hipoteques disponibles, com a hipoteques de taxa fixa, taxa ajustable i programes governamentals. Comprendre les diferències entre elles t'ajudarà a prendre una decisió més informada. Si aquests termes et són desconeguts, recorda que en *Codolgestió podem ajudar-te.

2) Avalua la teva situació financera: Abans de sol·licitar una hipoteca, assegura't de tenir una idea clara dels teus ingressos, despeses i estalvis. Això t'ajudarà a determinar quant pots pagar mensualment i quin és el teu pressupost per a la quota inicial.

3) Compara les taxes d'interès: Les taxes d'interès poden variar segons el prestador, per la qual cosa és important comparar diferents ofertes per a trobar la millor opció. Recorda considerar tant la taxa d'interès inicial com la taxa anual equivalent (*APR), que inclou altres càrrecs associats amb la hipoteca. Si vols que t'ajudem a valorar si una taxa d'interès és interessant, no dubtis a comentar-nos-ho.

4) Tingues en compte els costos addicionals: A més de la taxa d'interès, també has de tenir en compte altres costos associats amb la hipoteca, com els càrrecs de tancament, els punts i l'assegurança hipotecària. Assegura't d'entendre completament aquests costos abans de comprometre't amb una hipoteca.

 

Com veus, triar una hipoteca adequada no és tasca fàcil…. Però pensa que estàs en camí de convertir-te en propietari de la teva pròpia llar i l'esforç valdrà la pena!

LLEGIR MÉS

Vendre una propietat heretada

Vendre una propietat heretada presenta reptes únics en comparació amb vendre una propietat pròpia, i és important entendre les diferències  (les temàtiques de les quals van des de la documentació requerida fins a les consideracions emocionals) per a abordar aquest procés de manera efectiva i exitosa. Heus aquí algunes claus a considerar abans d'iniciar aquest procés.

 

1. La documentació necessària:

Vendre una propietat heretada implica l'obtenció d'una sèrie de documents addicionals a una venda tradicional. A més dels típics títols de propietat i documents d'hipoteca, necessitaràs el testament, certificats de defunció i possiblement documents de successió legal.

2. L'acord entre hereus:

La venda d'una propietat heretada sovint requereix la cooperació i el consens de diversos hereus, i és ben sabut que això pot complicar el procés. La comunicació oberta i la resolució de conflictes són essencials per a avançar de manera efectiva. A vegades, la major opció és comptar amb un advocat comú que vetlli pel bé i l'equilibri de totes les parts.

3. L'estat de la propietat:

Les propietats heretades solen tenir ja bastants anys i, per això, sovint poden presentar desafiaments addicionals en funció del seu estat. Poden existir problemes legals pendents, com a deutes fiscals, que han de resoldre's abans que la venda pugui completar-se. També es poden requerir reparacions o actualitzacions perquè sigui atractiva per als compradors potencials.

4. Consideracions emocionals:

La venda d'una propietat heretada pot ser emocionalment complexa per als hereus. És important abordar aquest procés amb sensibilitat i comprensió i donar-se el temps necessari per a afrontar la venda amb total convenciment i claredat mental.

 

Donades les diferències significatives entre vendre una propietat pròpia i una heretada, és fonamental buscar assessorament professional especialitzat. A Codolgestió comptem amb una àmplia experiència en aquesta mena de transaccions i les abordem amb la consideració i planificació necessàries. No dubtis a contactar-nos si et trobes en aquesta tessitura.

LLEGIR MÉS

El pla per a repoblar els municipis buits de Catalunya

La lluita contra la despoblació és una de les grans batalles dels últims temps. El moviment massiu cap a les grans ciutats que va iniciar fa ja diverses dècades ha provocat que els pobles s'hagin convertit en principals damnificats de la despoblació.

Catalunya és actualment una comunitat autònoma intensament despoblada a nivell rural. Dels 947 municipis que té, 580 són rurals i 381 estan sota el focus, per ser considerats municipis rurals d'especial atenció. Estem parlant d'un 60% dels seus pobles, en els quals paradoxalment resideix tan sols el 13% de la població. Així doncs, de 8 milions d'habitants, només 500.000 resideixen en àrees rurals. Aquesta és una raó de pes per a posar en marxa mesures que puguin revertir el problema. I és que, a menys habitants, menys serveis públics disponibles.

Per això, s'ha donat a conèixer una mesura que, per ara, és només un avantprojecte de llei que encara no ha estat aprovat, i que consisteix en la proposta de deduccions en l'IRPF d'entre 750 i 1.000 euros per a les persones que es traslladin a un municipi rural. Estem parlant de municipis de menys de 2.000 habitants i que estiguin situats en una comarca amb una densitat de població inferior a 150 habitants per quilòmetre quadrat. També s'establirien reduccions de fins al 20% per a aquelles persones que lloguin o rehabilitin un habitatge en aquestes zones. I, a més, dins d'aquest mateix pla es crearia una bossa d'habitatge rural.

A més, s'espera que l'Estatut afavoreixi la reducció de càrrega burocràtica als ajuntaments. I s'espera rebaixar fins a un 4% l'impost de transmissions patrimonials. S'augmentaran les ajudes del Fons de Cooperació Local i es donarà a conèixer una línia específica d'inversions per a municipis rurals. Més endavant també es concretaran incentius disponibles per a persones que decideixin traslladar la seva activitat professional en una zona rural.

LLEGIR MÉS

Com millorar l'eficiència energètica a la teva llar

Es coneix com “win-win” a un acte o circumstància en la qual tots els involucrats surten guanyant. Un exemple clar és el de l'eficiència energètica: qui es cuida d'optimitzar-la per la seva butxaca, està alhora ajudant al planeta; i qui ho fa pel planeta, veurà com afecta en positiu a la seva economia a llarg termini. Per tot això, convertir la teva llar en un espai més eficient i respectuós és cada vegada més un imperatiu. Heus aquí uns consells que t’ajudaran a fer-ho.

1. Aïllament eficient:

Assegura't que les finestres i portes tanquin bé per a evitar pèrdues de calor o fred. Considera la possibilitat de millorar l'aïllament en parets i sostres, utilitzant materials moderns que ofereixen una major eficiència energètica.

2. Electrodomèstics de baix consum:

Els electrodomèstics més antics poden consumir grans quantitats d'energia. Al reemplaçar-los per models més eficients energèticament, no només reduiràs la teva factura d'electricitat, sinó que també contribuiràs a la preservació de recursos naturals.

3. Il·luminació LED:

Utilitzar llums LED és una forma senzilla i efectiva de reduir el consum d'energia. Són més duradores i eficients, perquè proporcionen una il·luminació d'alta qualitat mentre consumeixen menys electricitat.

4.Energia Solar:

Les plaques solars ens proporcionen la font més neta, sostenible i abundant d’energia a la qual podem accedir actualment. A més de reduir la teva dependència de la xarxa elèctrica convencional, estaràs col·laborant a disminuir la petjada de carboni.

5. Manteniment regular:

Realitzar un manteniment regular en sistemes com el de calefacció, ventilació i aire condicionat garantirà que funcionin de manera eficient

6. Jardí sostenible

Sabies que la jardineria es pot aprofitar per a millora l'eficiència energètica? Plantar arbres estratègicament per a proporcionar ombra a l'estiu i permetre el pas de la llum solar a l'hivern pot ajudar a regular la temperatura de la teva llar de manera natural.

 

Amb aquests consells transformaràs la teva llar en un espai més sostenible i gaudiràs dels beneficis que, a la pagre termini, veuràs en la teva butxaca.

LLEGIR MÉS

Reformar la cuina amb bon gust i seny

Per Nadal passem molt de temps compartint la taula amb familia i amics, però hi ha un lloc en en el qual passem encara més estona: la cuina. La cuina és aquest espai comú en el qual la practicitat i eficiència s'han de sumar a l'equació de la comoditat i l'estètica. Per això, a l'hora de remodelar-la, val la pena tenir en compte uns certs factors que faran que, ja que hem de passar tant de temps en ella, ho fem amb gust.

Aquí et deixem alguns consells que et serán útils a l’hora de reformar-la o redecorar:

 

1. Planificació detallada:

Defineix els teus objectius, estableix un pressupost realista i consulta amb professionals per a obtenir orientació. La planificació minuciosa t'ajudarà a evitar sorpreses desagradables i a garantir que el resultat final sigui exactament el que desitges.

2. Colors atemporals i materials duradors

Com les tendències de disseny canvien amb el temps, és millor optar per tons neutres i clars que, a més d'aportar llum, proporcionin una base versàtil per a futures actualitzacions. Respecte als materials, tria aquells que millor resisteixin al desgast diari.

3. Disseny de cuina oberta

La tendència de cuines obertes continua sent popular, ja que crea un espai més lluminós i sociable. Considera derrocar parets no estructurals per a connectar la cuina amb la sala d'estar o el menjador.

4. Pensa en l'emmagatzematge

Armaris extraïbles, prestatges lliscants i organitzadors de calaixos maximitzen l'espai disponible i faciliten l'accés als utensilis i productes. A més, considera la inclusió de rebostos encastats per a mantenir la cuina organitzada i ordenada.

5. Tecnologia eficient

Integrar electrodomèstics intel·ligents i sistemes d'automatització pot millorar l'eficiència i la comoditat. A més, són una aposta de futur, en ser més sostenibles i reduir el consum d'energia en la llar.

6. Il·luminació estratègica

Una il·luminació adequada pot transformar per complet l'aspecte d'una cuina. Combina il·luminació encastada amb llums penjants sobre l'illa o la taula del menjador. Les llueixes LED són una opció eficient i versàtil que pot adaptar-se a diferents ambients i estils.

7. El teu toc personal

Agregar el teu toc personal és importantíssim per a sentir-te bé. I aquí no hi ha regles a considerar: llibertat creativa!

 

Recorda que personalitzar la teva casa és la manera de fer-la una llar.

LLEGIR MÉS

Resolem tots els teus dubtes i t’acompanyem en tot el procés.