Còdolgestió
LLISTAT D'ENTRADES / Com aprofitar al màxim la llum natural d'un habitatge

Com aprofitar al màxim la llum natural d'un habitatge

Un dels aspectes que fa més agradable un habitatge és la il·luminació. Si la llum és natural, la sensació de benestar encara és major. Disposar d'una casa amb àmplies finestres i molts exteriors que garanteixin una llum natural sempre agrada, però no sempre és possible. En aquest cas, cal optimitzar la que tinguem.

Com puc optimitzar la meva casa amb llum natural?
Aprofitant la llum natural a la teva casa potenciaràs la claredat de l'habitatge d'una forma exponencial i estalviaràs molt en el consum de llum, la qual cosa també suposa un estalvi en la factura energètica a final de mes. Vegem alguns trucs per a aprofitar al màxim la llum natural en la llar

Els colors clars potencien la lluminositat
Si el teu habitatge té parets fosques és el moment de canviar-les! Les parets, sostres i mobles de l'habitatge han de ser de colors clars, perquè així multipliquen l'efecte il·luminador de la llum que hi entra. Els tons foscos es "mengen" aquesta lluminositat. El color blanc és un valor segur, ja que aquest color és el que ens aporta un major reflex de la llum que disposem.
Si et fixes, el famós estil nòrdic sol sempre empra tonalitats de blancs o colors pàl·lids combinats amb mobles de fusta color clar.


Utilitza miralls per a donar lluminositat i sensació d'espai
El vell truc que sempre s'usa en espais petits i amb poca il·luminació és l'ús de miralls. Els miralls ens ajuden a l'hora de donar lluminositat a una casa i "engrandir" una mica més les estades provocant una sensació d'amplitud.
Els espais on més es presta l'ús de miralls són els passadissos o distribuïdors, que no solen tenir finestres i el mirall els hi dóna un aspecte més càlid i agradable.




Una distribució oberta per a aprofitar la llum natural
Una casa amb molts compartiments impedeix que la llum es distribueixi d'una forma uniforme, per això les noves llars tendeixen a tenir espais oberts i intercomunicats que ajuden a la correcta distribució i aprofitament de la llum natural que disposem a més d'oferir una sensació d'amplitud. A vegades n'hi ha prou amb tirar algun envà, o simplement una part, per a deixar que la llum flueixi i ens il·lumini aquell espai que abans era fosc i menys agradable.


En resum, la llum natural en la llar ens aporta qualitat de vida i sensació de benestar. A Codolgestió ens preocupem per oferir immobles de qualitat que disposin d'una bona orientació i una il·luminació natural.

Resolem tots els teus dubtes i t’acompanyem en tot el procés.