Còdolgestió
LLISTAT D'ENTRADES / Com estalviar amb l’aire condicionat?

Com estalviar amb l’aire condicionat?

Cada cop és més habitual tenir aire condicionat a casa, amb la pujada global de les temperatures és una bona solució per passar les èpoques estivals.

Però aquests tipus de instal·lacions gasten molta electricitat, de fet s’ha calculat que un 11% de l’energia del nostre país s’utilitza per refrigerar. A més per preservar el medi ambient, s’ha d’intentar consumir l’energia de la forma més responsable possible.

A continuació et deixem alguns consells per estalviar amb l’aire condicionat durant l’estiu:

. Seleccionar una temperatura òptima, aquesta s’hauria d’establir en funció de la temperatura exterior i no hi hauria d’haver més de 12 graus de diferència entre el dins i el fora del habitatge. Seria entre els 24-26 ºC.
. Comprar un aparell eficient, escollint un aire condicionat classificat com A+++ es pot estalviar fins un 40% d’energia
. Regular la humitat del ambient, en entorns més secs no fa falta abaixar tant la temperatura del aire condicionat.
. Aprofitar el mode Eco dels aparells d’aire condicionat, fent servir aquesta funcionalitat es pot estalviar un 30% d’energia.
. Obrir les persianes durant la nit per aprofitar la baixada de temperatura externa i tancar-les durant el dia per evitar el sol.
. Realitzar un bon manteniment de l’aparell: neteja, filtres, etc.

T’animem a provar aquests consells a l’estiu, veuràs com es redueix la factura elèctrica i contribuiràs a millorar el medi ambient.

Resolem tots els teus dubtes i t’acompanyem en tot el procés.