Còdolgestió
LLISTAT D'ENTRADES / Com mantenir la casa calenta gastant menys?

Com mantenir la casa calenta gastant menys?

L'hivern és per gaudir del sofà, de la manteta, de les crispetes... En resum: de la llar. Però, perquè això sigui agradable, no passar fred és superimportant. La calefacció sol ser cara, però sempre podem optimitzar la conservació de la calor amb alguns gestos senzills que faran que les nostres butxaques tampoc no es quedin congelades.


Sòls més càlids

Els sòls de fusta o derivats són càlids i aïllants. Però si no en tens, posa catifes. Són una barrera perfecta perquè el fred del sòl no passi d'aquí. A més, materials com la llana o el cotó absorbeixen la humitat, de manera que la sala es mantindrà més calenteta.


Unes bones cortines

Les finestres són un dels punts febles de qualsevol casa al parlar d'aïllament. Una bona mesura és "vestir-les" a l'hivern. Unes cortines gruixudes i de teixits que protegeixin bé, com el vellut o el Jacquard, evitaran que la calor s'escapi. Això sí, quan el sol entre per elles, cal obrir-les.


 


Revisar la calefacció

Una calefacció que no estigui en perfectes condicions funcionarà de forma forçada i, per tant, consumirà més. Comprova que la caldera funciona bé, que té la pressió adequada i que ni el circuit d'aigua ni els radiadors tenen aire. També que el termòstat està en perfectes condicions i, en el cas d'aires condicionats inverter, que les unitats exteriors i els filtres estan nets.


 


Persianes

Com les cortines, ajuden a protegir la nostra casa de les fredes temperatures exteriors. Si ja ha caigut el sol, baixa-les perquè la temperatura interior es mantingui més temps. I, per cert, si són persianes tèrmiques, molt millor.


 


Tanca habitacions

Si tens a casa alguna estada que utilitzes poc, tanca la porta i el radiador i oblida't d'ella. Escalfar una habitació buida és gastar sense sentit.


 

Posar el ventilador

Sí, no estem bojos: els ventiladors també són per l'hivern. Posa'ls en la posició perquè girin al contrari que a l'estiu (molts d'ells la tenen) i deixa que funcionin. Saps que la calor 

Resolem tots els teus dubtes i t’acompanyem en tot el procés.