Còdolgestió
LLISTAT D'ENTRADES / Els patis: idees per treure'n el màxim profit

Els patis: idees per treure'n el màxim profit

Els patis es caracteritzen per ser espais més delimitats entre parets o amb murs alts que un jardí. Però són un espai al qual sortir a prendre l’aire, i tot exterior és qualitat de vida. Sobretot quan s'aprofita bé! Heus aquí unes idees perquè així sigui.


 


Un racó per a relaxar-se


Pot ser que el pati sigui petit i se li hagi de donar un ús reduït. En aquest cas, el pots convertir en un lloc ornamental pensat per a relaxar-se. En aquesta mena de patis, la clau consisteix a tenir plantes, cuidar la il·luminació (a la nit, ha de ser suggeridora) i, si pot ser, afegir algun element amb aigua que flueixi, com una font o una làmina d'aigua.


 


Una zona d'estar connectada


Si una de les parets del pati connecta amb l'habitatge, quan més envidrada sigui aquesta façana, més connexió s'aconsegueix. Així, es pot usar el pati rectangular com a espai d'estar en el que allunyar-se de l'enrenou de la casa.


 


Zones cobertes


Als patis, l'element ombra també és molt important, tant per la calor com per assegurar la privacitat mentre s'està en ell. És important planificar les teulades perquè, sense perdre obertura, et concedeixin intimitat.


 


Sí als arbres que projecten ombres


A vegades és suficient un sol arbre per a aconseguir una zona d'ombra, perquè el temps de sol directe que rep un pati pot estar limitat per les construccions circumdants i l'altura dels murs limítrofs.


 


Plantes i més plantes, però les adequades


Has de tenir en compte la quantitat d'hores de sol que rep el pati per a triar les varietats adequades. I decidir si vols un efecte més minimalista amb plantes en jardineres o tests, o bé prefereixes plantes les varietats directament en el sòl.


 


El mobiliari i l'ús del pati


On es troba el pati en relació a l'habitatge? Això et pot ajudar a saber quin tipus de mobiliari necessitaràs per a condicionar-ho. Segons si està més ben connectat amb la cuina o el saló, el seu ús pot ser diferent.


 


Parets altes: aposta pel jardí vertical


Entre pati i jardí. Hi ha espais que queden definits per murs alts i la façana de l'habitatge. Però per les seves dimensions -generoses- són jardins entre parets. Una bona idea és deixar que la vegetació grimpi per una de les parets, creant un jardí vertical que ajudarà a perdre la sensació d'encaixament.

Resolem tots els teus dubtes i t’acompanyem en tot el procés.