Còdolgestió
LLISTAT D'ENTRADES / Els pros i els contres de les cases prefabricades

Els pros i els contres de les cases prefabricades

Les cases prefabricades estan a l'avantguarda del sector immobiliari. I és que... qui no voldria una llar nova i feta a mida i que, a la vegada fos accessible econòmicament? Aquest tipus de construcció, però, no només té avantatges. Si disposeu d'un terreny i us enfronteu a la decisió entre una construcció convencional i una casa prefabricada, és millor abans escoltar les opinions dels experts. Aquí en teniu un bon resum!



Avantatges d'una casa prefabricada


  • Evidentment, el gran avantatge d'una casa prefabricada és el preu: el cost pot ser fins a un 30% inferior a la d'una altra tradicional. Això és deu a què s'estalvia en mà d'obra i en temps de treball.

  • L'avantatge del temps no només resideix en el preu, sinó també en el fet que la podem gaudir de la nostra llar molt abans que si es tractés d'una construcció convencional: una casa prefabricada no triga més de sis mesos en estar acabada, i per al muntatge només es necessiten uns dies. A això cal sumar només el temps necessari per a tramitar les llicències i permisos municipals.

  • Les cases prefabricades són molt versàtils. Malgrat que solen ser models predissenyats, la majoria permeten les personalitzacions. Fins i tot es poden lliurar completament equipades, llistes per a entrar a viure en elles.

  • I no només es poden personalitzar! Ampliar-les, si augmenta la família, és relativament senzill: s'aconsegueix en poc temps i sense necessitat de grans obres.

  • Per últim, trobem el tema de la sostenibilitat: els processos de fabricació d'una casa prefabricada generen menys residus, i, a més, les cases es construeixen pensant a aconseguir la màxima eficiència energètica.



Inconvenients d'una casa prefabricada

Encara que els avantatges siguin molt significatives, aquest tipus d'habitatges també tenen alguns inconvenients:



  • Els models estàndard són econòmics, però si s'introdueixen molts criteris de personalització, el cost es pot elevar sensiblement.

  • En el cas que sigui necessari preparar el terreny, el pressupost també s'encarirà: les cases prefabricades es dissenyen pensant una parcel·la plana i perfectament regular.

  • Les cases prefabricades solen ser més delicades, sobretot si són de fusta, i el manteniment és una mica més complex que en el cas de les construccions tradicionals. L'han de dur a terme professionals especialitzats, fet que suposa un cost extra.

  • Encara que les cases prefabricades compleixin tots els requisits d'habitabilitat establerts pel Codi Tècnic de l'Edificació (CTE), hi ha qui les continua considerant construccions de menor qualitat i la seva venda pot ser més complicada.



I ara, coneixent tota aquesta informació, optaríeu per una casa prefabricada o per una construcció convencional?

Resolem tots els teus dubtes i t’acompanyem en tot el procés.