Còdolgestió
LLISTAT D'ENTRADES / Preparar una llar per a viure amb un gos

Preparar una llar per a viure amb un gos

Són un més de la família. Els nostres gossos es guanyen un espai en el nostre cor, però també en necessiten un, i adequat, en la nostra llar. Si estàs buscant pis o casa i tens un fidel company de quatre potes en la família o bé penses a tenir-lo algun dia, t'aconsellem contemplar les següents consideracions per aconseguir que la vostra convivència sigui fàcil i còmoda per a tots dos. 


Un gos no necessita grans espais, però és amant dels costums i li agradarà que, els seus, siguin llocs fixos. Per això, pensa bé quins seran els següents:


1) Un espai per alimentar-se 


És important que la teva mascota tingui un espai fix per a menjar i beure, i , a poder ser, que aquest no estigui especialment prop del seu lloc de descans. Alguns gossos tenen menjar sempre a disposició (aigua sempre han de tenir, per descomptat!) i no es convenient que l’estiguin ensumant constantment. 
A l'hora de triar el seu “menjador”, t'aconsellem que sigui un espai amb sòl de rajola, fàcilment rentable, especialment si el gos és de grandot o si no menja només pinso. Si només disposes de parquet, assegura't de posar sota els plats una catifa de material impermeable.


2) Un lloc per a descansar


Els gossos passen gran part de la seva vida descansant, sobretot quan són molt molt cadells i, després, a partir dels dos anys. Busca-li un racó allunyat de la humitat i de corrents, però també de radiadors o d’altes fonts de calor. Cap dels extrems li serà convenient. 
Si ha de dormir fora, una caseta que l’aïlli del fred i de la pluja en els dies d'hivern és imprescindible. També necessitarà un llit mínimament tou: si dormen sobre el sòl directe no estan còmodes i a més els apareixen rascades en els colzes i altres llocs del cos. Això sí, assegura't que el llit és rentable (bé sencer, bé la funda), sinó acabaràs usant i tirant més dels que t’imagines.


3) Un lloc per a jugar, però fora de casa


Un jardí NO és imprescindible per a tenir un gos. És aconsellable, per descomptat, però hi ha gossos que en pisos viuen millor que en cases amb grans jardins. Això és perquè els seus amos consideren que, pel fet de tenir un espai exterior, el gos no necessita passejos, i això no és així. A més, si surt a passejar tres vegades al dia almenys, aprendrà aviat que el jardí és un lloc que ha de mantenir-se net, i serà un bé per a tots.
Si pensaves a comprar o llogar un pis sense jardí, no et preocupis: només busca una bona zona de camp o enjardinada en la qual puguis passejar-ho tranquil·lament. A Osona hi ha possibilitats infinites!


Altres consideracions:


1) Materials resistents


Si penses a tenir un cadell, tingues en compte que destrossarà coses: això és així. No sols perquè canviarà les dents i necessitarà mossegar, també perquè la seva boca és l'equivalent a les nostres mans i, com qualsevol nen, el voldrà tocar tot. Per això, si has de comprar una cosa nova per a la casa, espera al fet que creixi o bé opta sempre per materials el més resistent possible. 


2) Productes perillosos fora del seu abast


Novament com ocorre amb els nens, els productes que puguin suposar un perill per a la seva salut o integritat física han d'estar guardats en llocs inaccessibles per a ell.  


Sabut això, gaudeix del teu company pelut!

Resolem tots els teus dubtes i t’acompanyem en tot el procés.