Còdolgestió
LLISTAT D'ENTRADES / Vull llogar el meu pis o casa: com ho haig de fer?

Vull llogar el meu pis o casa: com ho haig de fer?

I si l'inquilí no paga? Per quant la puc llogar? Què hauré de pagar a Hisenda? Aquests són només alguns dels molts dubtes que ens poden sorgir abans de llogar el nostre habitatge.


Sabem que és un pas important, però no cal preocupar-se: t’expliquem tots els passos que has de seguir per a llogar la teva casa o pis amb les màximes garanties.


1) Com triar al millor inquilí?


És imprescindible:  • Que l'inquilí presenti un contracte de feina fixe

  • Que el lloguer no superi el 30% del seu salari mensual net

  • Que l'inquilí no figuri en cap llista pública de morosos.


I recomanable:  • Que l'inquilí presenti un aval personal o bancari.

  • Que vingui recomanat.

  • Demanar-li dos mesos de fiança.


2) Quant demanar pel pis?


El millor per descobrir quant demanar pel pis és fer un estudi de mercat en la zona i després demanar consell a un professional.


Abans de posar preu també és aconsellable fer comptes de les despeses que com a propietari hauràs de continuar pagant per a saber quins beneficis et quedaran exactament.


4) Quant has de pagar a Hisenda si llogues un pis?


Al contrari del que es pensa, llogar un pis no sempre és sinònim de pagar molts impostos.


Especialment t'interessarà la reducció de fins al 60% dels beneficis si el teu inquilí viu en el teu pis de manera habitual (incloent els estudiants que de juny a agost poden estar vivint en un altre lloc).


5) Durant quant temps has de tenir el pis llogat?


Les últimes modificacions en la normativa competent redueixen de 5 a 3 els anys mínims de vigència del contracte. Abans d'aquest període només podràs recuperar el pis si el necessites com a primer habitatge per a tu o per a un familiar de primer grau o d'un ex cònjuge després del divorci.LLOGAR EL TEU PIS A TRAVÉS D'UNA AGÈNCIA IMMOBILIÀRIA


Evitar-se tots aquests dubtes, els tràmits de cadascuna de les gestions, les molèsties d'ensenyar el pis i, per descomptat, acabar el procés amb garanties, passa per gestionar el lloguer a través d'una agència immobiliària de confiança.


I és que vendre o llogar un immoble al millor preu i en un espai de temps raonable requereix conèixer i dominar molt bé tot el procés. A Codolgestió duem a terme una valoració precisa, una bona estratègia de difusió en els diferents mitjans (xarxes socials, web, portals de les principals signatures del sector...), un acompanyament personalitzat en el seguiment de cada contacte i una resolució experta i efectiva. Tot això és essencial per a tancar la compravenda o el contracte de lloguer amb èxit.


T'ajudem?

Resolem tots els teus dubtes i t’acompanyem en tot el procés.